Chinezii la Salonul Internaţional de Carte

Un grup de copii îşi cercetează noile achiziţii la Salonul Internaţional de Carte pentru Copii şi Tineret. Evenimentul se desfăşoară între 1 şi 4 aprilie la Centrul Expoziţional MoldExpo din Chişinău.


Standul Chinei la Salon este cel mai popular cu toate că nu vinde nici o carte, doar expune. Asta pentru că sute de copii cer autografe în limba chineză.


„Practic toţi copiii care vin la expoziţie trec pe la noi. Cele mai populare inscripţii sunt numele proprii, apoi Moldova, apoi China şi Jackie Chan.” Îmi arată vreo cinci marchere epuizate în cursul dimineţii de joi.


Un grup de copii aşteaptă rîndul la autografe în hieroglife chinezeşti la Salonul de Carte. Mulţi dintre ei se întorc a doua şi a treia oară după ce le vin idei noi pentru tatuaje.

P. S. Ce lipseşte în aceste descrieri? Corect — nume. Am discutat cu chinezul din ultima imagine şi mi-am notat numele lui, provincia din care vine, dar am pierdut foiţa 🙂 E student în Moldova, are 28 de ani şi studiază informatica. Nu refuză nici un copil, cu toate că întreaga zi scrie în Chineză nume româneşti. O face răbdător, meticulos şi mîndru de atenţia copiilor. O lecţie de diplomaţie dată de Ambasada Chinei în Republica Moldovei.