8 aprilie, protestele continuă în Chişinău (foto)

Majoritatea fotografiilor de mai jos sunt publicate pe pagina online a Jurnalului de Chişinău.

Photobucket
13:24 Chişinău, Piaţa Marii Adunări Naţionale (PMAN). Mii de oameni continuă protestul în centrul Chişinăului şi cer alegeri repetate.

Photobucket
13:38 În faţa Parlamentului. O doamnă care s-a prezentat Nadejda, arată unui grup de tineri o fişă de însoţire cu două ştampile „Votat”.  

Photobucket

13:38 În faţa Parlamentului. Nadejda povesteşte unui grup de tineri că a găsit în listele electorale oameni morţi de cîţiva ani. Conform protestatarei, ea a fost bruscată şi rugată să-şi caute de treabă de către lucrătorii secţiei de votare.

Photobucket

18:25 PMAN: Protestul continuă şi cea mai populară strigătură este „Fără violenţe”. Conform celor care ţineau discursuri la megafon printre protestatari erau infiltraţi provocatori care instigau la violenţă.

Photobucket

18:38 PMAN: Un manifestant aflat pe scările Guvernului priveşte indiferent la mulţimea care scandează „Jos comuniştii!”

Photobucket

18:51 PMAN: Un grup de tineri agitaţi îl anunţă pe unul din liderii informali ai protestului, Valeriu Matei, că poliţiştii au bătut şi băgat în dubiţă doi băieţi după clădirea Guvernului. Valeriu Matei decide să meargă să clarifice situaţia şi un grup de vreo sută de oameni îl urmează la colţul Puşchin/Ştefan cel Mare a clădirii.

Photobucket

19:06 Colţul Puşchin/Ştefan cel Mare al Clădirii Guvernului: Valeriu Matei încearcă să linişteacă spiritele în timp ce tinerii din jur scandează „Daţi băieţii înapoi!”

Photobucket

19:08 Un protestatar extrem de activ insultă poliţiştii în timp ce ceilalţi privesc de la cinci metri depărtare. Spaţiul dintre protestatari şi poliţişti era mişunat de persoane cu alură atletică, la un moment avînd loc o scurtă ciocnire între aceştia şi poliţişti. Situaţia a fost menţinută cu greu sub control de apelurile la calm ale lui Valeriu Matei şi alţi cîţiva protestatari maturi, care rugau tinerii să se întoarcă în PMAN şi să nu răspundă provocărilor.

Photobucket

19:11 La colţul clădirii Guvernului. Unul din protestatarii activi insultă şi ameninţă poliţiştii. 
P.S. La capitolul personale — fotografia de mai jos a fost publicată de ziarul Transitions Online. (Cu permisiunea mea, desigur, aşa şi cum se cuvine).

IMG_9951