Puncte 2: Trucurile ieftine şi omul

Pentru că nu am timp să scriu ceva gîndit mult pentru blog, o să mă joc în următoarele 2 luni electorale. De-a punctele. Nu se recomandă luarea în serios. Al doilea episod.

1. Valeriu Lazăr a făcut o declaraţie autocritică demnă de manuale. Referindu-se la decizia PLDM de a amîna înscrierea în cursa electorală el a spus: „Riscăm să călcăm a doua oară pe aceeași greblă. În loc să mobilizăm populația să iasă la alegeri, noi facem trucuri ieftine„. Implicit a recunoscut că în campania trecută a făcut trucuri ieftine. Pentru sinceritatea membrului său de vază, PD-ul primeşte 3 puncte. (PD +1)


2. Mihai Ghimpu nu s-a lăsat mai prejos. În dulcele stil clasic al contradicţiilor declarate cu tărie, el l-a acuzat pe Vlad Filat că încalcă constituţia, dar l-a iertat, pentru binele cetăţenilor. Garantul constituţiei a preferat să fie garantul binelui cetăţenilor. Pentru asta PL-ul mai primeşte 2,5 puncte. (PL +4,5)


3. Vlad Filat e chiar în aceste momente la Fabrika. El explică foarte calm şi pe îndelete totul. „Să nu uităm că eu tot sunt om”, a declarat el. „Şi acuş vă explic imediat de ce am declarat asta.” Pentru răbdare şi explicaţii, liderul aduce PLDM-ului 1 punct. (PLDM +1)


4. (PS): Ei hai să mai dăm 3 puncte azi. Klimenko l-a făcut pe un academinican dvornik şi a primit ofensa maximă academică posibilă la UTM. Dl. Bostan a spus că politicianul habar nu are cum lucrează o cleampă de uşă. Pentru că Academia de Ştiinţe a Moldovei este partidul care a dat deja 2 candidaţi la funcţia de preşedinte al RM, AŞM primeşte 3 puncte. (AŞM +3) 


Clasament, după două etape:
1. PL +4,5
2. Academia de Ştiinţe +3
3-4. PD şi PLDM +1
5. MAE -5


Restul încă nu au spart gura tîrgului. 
.