Puncte 3: e-governance / e-opposition

În Moldova a avut loc o schimbare de generaţii în politică. Snegur, Lucinskii, Voronin, Roşca, Diacov au fost schimbaţi, încet-încet (aha, cam încet) de Chirtoacă, Lupu, Filat, Dodon. Aceştia sunt tinerii escatologiei politice .md „care vor scoate ţara din rîpă”.

Eu altfel de schimbare aştept. Următoarea. Şi ea e aproape, vine cu viteză mai mare. Pentru dialogul de mai jos PLDM şi PCRM primesc cîte 5 puncteshodu„. La capitolul facebook-governance, Republica Moldova cred că are o lecţie de dat multor state.

Ca să fie clar pentru neiniţiaţi: Ion Ceban e fostul responsabil de politicile de tineret în guvernarea comunistă, Tudor Darie e proaspătul consilier al lui Vlad Filat pe acelaşi domeniu.

Ion Ceban Transparenta lui Tudor Darie este foarte netransparenta…rau…
2 hours ago ·  · 

 • Octavian Racu likes this.
  • Victor Bunescu eu spun ca el este transparent, la direct 😛

   2 hours ago · 
  • Tudor Darie 
   2 hours ago · 
  • Ion Ceban TUDOR, PARCA NU PORTI OCHELARI!!! 10 februarie cynd a fost????? si ce valabilitate are acest anunt la aproape 1 an de zile…nu trisha!!!

   2 hours ago ·  ·  1 person
  • Tudor Darie 
   da, Ion, pot citi bine. Concursul a fost organizat, au fost si castigatori, dar ulterior decizia de alocare a sediilor s-a amanat. In rest, intreaba organizatorii sa-ti spuna mai multe despre concurs.

   Eu pot sa te asigur ca atunci cand ma voi ocupa eu de organizarea unui concurs, atunci te vei plange nu ca n-ai fi stiut, dar probabil ca deja vei fi bombardat cu prea multa informatie 😛

   2 hours ago ·  ·  1 person
  • Ion Ceban TUDOR repet…concursul este un bluf…si tu shtii foarte bine acest lucru…

   about an hour ago ·  ·  1 person
  • Tudor Darie 
   Ion, tu schimbi subiectul, sariind la atac. N-am treaba.

   tu spune mai bine, colega, de ce in perioada comunista, cand si tu ai avut functii nu putin importanta in domeniul de tineret, a fost ignorata propunerea de la directoratul tineret si sport al Consiliului Europei de a transforma Artico in centru european de tineret? De ce a ramas o aripa neconstruita? Si de ce a fost facut totul atunci cu mare graba in anul tineretului, incat o parte dintre podurile de la Artico sunt ingalbenite de apa?

   about an hour ago · 
  • Victor Bunescu Imi place discutia asta, va dau dreptate la ambii! 😀

   about an hour ago ·  ·  1 person
  • Tudor Darie Victor, Ion e mare smecher si incearca sa-mi puna in cârcă o parte din responsabilitatea, pe care nu am cum s-o port, deoarece nici n-am fost implicat atunci. Si tot el se face a uita de unele lucruri care au fost facute (privatizarea suspecta a unei aripi de la Artico, reparatie in graba si aiurea) si care n-au fost facute (ignorarea solicitarii CoE etc).

   about an hour ago · 
  • Ion Ceban 
   nici un fel de atac…ai treaba, pentru ca ti-ai asumat responsabilitatea…asa cum spui…plus ma conving ca putin cunosti in domeniu…propunerea aceasta a fost inaintata anume de mine!!!, pentru a te convinge ia legatura cu Jan Vahnee, seful comitetului director pe tineret…plus citeste odata conceptul CRCT pe care io personal l-am scris…plus daca nu avea sa fie construit acest centru in 2008, o guvernare de genul celei actuale niciodata nu ar fi facut acest lucru..asha ka de implut cu contzinut cum zicem noi…este o chestie mult mai simpla…intrebarile cu apa la constuctori!!!

   about an hour ago · 
  • Victor Bunescu Pot sa confirm ca Ion e sincer in ceea ce spune. Minusul celor care ne guverneaza este faptul ca se face totul pe jumatate. Iata cum constructorii, au luat bani pentru un tavan care nu trebuia sa curga, dar au facu t un tavan care curge. Asa si cu toata treaba in tara asata. Totul e pe jumatati, nimic nu e facut pana la capat. Nici concursul despre care vb Ion, da nici Artico despre care vorbeste Tudor.

   about an hour ago · 
  • Tudor Darie Ion, chiar doar tu l-ai scris? dar ce facem cu expertiza straina, contractata prin agentiile ONU, care a contribuit si la redactarea acestui regulament? de ea uitam?

   about an hour ago · 
  • Ion Ceban Tudor…intreaba echipa de monitorizare de la CoE si nu bate capu! am obosit deja de asta…

   about an hour ago · 
  • Tudor Darie Ion, iti scriam si anterior: tu esti o persoana care poti fi util pu politicile de tineret nu prin a pune bete in roate (cum o faci acum), dar prin sugestii si idei. Ada-ti aminte ce atitudine am avut eu fata de tine cand erai viceministru al educatiei si tineretului si compara cu atitudinea, pe care o ai tu acum. Ti se pare fair?

   about an hour ago · 
  • Ion Ceban Tudor…eu tin minte de atitudinea tuturor cynd am fost viceministru, o sa mai revin la acest subiect, cu toate ca mi se pare absolut inadecvat…Eu ti-am zis ca nu este transparent concursul, ce nu este fair aici…

   about an hour ago · 
  • Ion Ceban Tudor…eu tin minte de atitudinea tuturor cynd am fost viceministru, o sa mai revin la acest subiect, cu toate ca mi se pare absolut inadecvat…Eu ti-am zis ca nu este transparent concursul, ce nu este fair aici…

   about an hour ago · 
  • Tudor Darie 
   nu este fair pu ca scrii in status „netransparenta” lui Tudor Darie, in situatia in care stii bine ca n-am avut absolut niciun rol in organizarea acelui concurs. Deci, este gresita adresata acuzatia.

   Plus, candva am avut o atitudine de colaborare, tu – de pus bete in roate. Oricum, nu e o problema, „scoatem repede betisoarele din roti”, chiar ma mobilizeaza sa merg pe directia, pe care o stiu ca este corecta.

   about an hour ago · 
  • Ion Ceban Repet…din ceea ce am vazut pe NET, ti-ai asumat responsabilitatea asa cum va place sa spuneti…deci asumati-va aceasta responsabilitate pyna la capat. In rest…inainte..pe directia care te mobilizeaza, eu unul cred ca acum ar trebui sa organizati un nou concurs…cu toate lucrurile bine puse la punct si foarte transparent!!! Bafta;)

   about an hour ago · 
  • Tudor Darie 
   poate vrei sa-mi asum si greselile de pe perioada comunista, si podul galbenit de la Artico, si privatizareasuspecta a unei parti din Artico, si esecul anului tineretului?

   Nu, Ion, raspund pu ce fac, nu pentru ce au facut sau n-au facut altii.

   about an hour ago · 
  • Ion Ceban Tudor..pyna a vorbi de esecul anului tineretului…gyndeshte-te ce a facut aceasta guvernare timp de un an;) plus la asta asuma-ti responsabilitatile pentru ceea ce faci…pentru trecut isi vor asuma cei care au fost in trecut…;) La treaba, ca amush te vede prim-ministrul si te va penaliza ca stai mult pe facebook!!! Esti la guvernare…tre sa dormi putin si mai putin tre sa stai in facebook…Foiala..

   about an hour ago ·  ·  1 person
  • Victor Bunescu Guvernantii si facebookul! :))

Clasament după trei etape:
1. PLDM +6
2. PCRM +5
PL +4,5
4. Academia de Ştiinţe +3
5. PD +1
6. MAE -5


.