Tu nu treci pragul electoral (UPD)

Stimate cetăţean,

eu sunt un membru anonim al unei instituţii de stat. Un funcţionar.

Prin prezenta scrisoare deschisă vreau să îmi exprim nemulţumirea faţă de activitatea ta. Tu nu lucrezi destul. Tu nu ai un salariu decent. Tu nu plăteşti suficiente impozite pentru ca noi să putem asigura menţinerea unei infrastructuri decente.

Tu nu mişti un deget ca să faci curat dincolo de uşa apartamentului tău. Tu nu te întîlneşti cu vecinii de bloc şi cu consătenii ca să cauţi soluţii la problemele tale. Chiar dacă eşti harnic, de cele mai multe ori pleci peste hotare şi ajuţi alte guverne. Banii pe care îi faci îi trimiţi copiilor care-i cheltuie în baruri şi nu în investiţii. Dacă îţi rămîne ceva construieşti o casă mare în care an de an faci reparaţii. Investeşti în garduri, pentru că trăieşti numai pentru tine.

Şi permanent te jelui. Şi nu-ţi iubeşti ţara.

Aşa că, atunci cînd vine vre-un jurnalist şi te întreabă despre ceva, decît să înveţi pe toţi cum e mai bine şi să cauţi în jur vinovaţi,

mai bine închide gura.

Cu drag,

un funcţionar.

UPD: Între timp, scrisorile anonime din partea oamenilor de afaceri, extratereştrilor şi altor bloggeri, continuă să bucure redacţia noastră:  
Vitalie Eşanu: versiunea 2
Kirpi4: versiunea 3
Nicolae Apostu: versiunea 4
Oleg Ciubotaru: versiunea 5

.