Despre ce voi vorbi la TEDx Chișinău

Azi am avut o discuție cu vorbitorii de la evenimentul din 7 mai și cu organizatorii lui. Cred că merită luată în seamă. Voi vorbi acolo ultimul și asta mi-a fost și doleanța. Sunt avantaje, sunt și dezavantaje. Nu contează foarte mult. Cum am mai scris, eu cred că evenimentul este în primul rînd înregistrarea unui clipuleț.

Anume aici organizatorii au așteptări extrem de mari. Scopul lor este să pătrundă cu 2 discursuri pe pagina principală TED. De asta recomandă invitaților să folosească engleza. Eu zic că șansele sunt minime. Majoritatea vor aborda subiecte ce țin de Moldova. Asta e normal. Aprob. Și mai suntem și la primul eveniment de acest gen. Am văzut ce au făcut TEDx Iași și TEDx București. Am un sfat – coborîți-vă așteptările.

Oamenii care știu de TED, în majoritatea lor au privit 5-20 de prezentări. Foarte puțini au văzut mai mult de 50. Chiar și așa – cele 50 sunt printre cele mai bune din lume. Venind cu aceste impresii la TEDx Chișinău, mulți vor să vadă pe scenă ce văd pe youtube în clipulețe cu zeci de milioane de vizualizări. Dați-vă palme.

E cum ai merge la Zimbru – Dacia, așteptînd să vezi Barcelona – Real. Din ce am văzut la masă azi, sper să nu supăr organizatorii, șanse de plictiseală sunt. Înarmați-vă cu răbdare și toleranță. Căutați revelațiile unul în alturl. Vor fi trei pauze de networking și publicul a fost selectat foarte strict. La cine nu te-ai uita – numai Neo și Luke Skywalker.

Eu voi vorbi în engleză. N-am mari emoții pentru mine, în legătură cu acest fapt, mai mult pentru voi 🙂 Prezentarea mea are denumirea lungă de: ”Absolute interesting. From  From −273.15°C to 300.000 kmps” Asta pentru că la momentul cela încă nu știam exact despre ce voi vorbi și denumirea mi s-a părut flexibilă.

Voi vorbi despre tine. Pentru că tu îmi pari cel mai interesant din lume. Ești deosebit. Ești capabil să te surprinzi și să te descoperi. Să te înveți. Să te uiți la tine dintr-o parte și să spui: Da, așa viață aș vrea și eu!

.