Anul acesta nu va veni primăvarul?

Acum trei ani am scris pentru Bloguvern un manifest contra văruirii copacilor, care se face la Chișinău de două ori pe an. Originea acestei practici așa și nu am identificat-o sigur. Sunt versiuni că vine din horticultură, unde copacii tineri trebuie protejați de soare la tulpină, ba că vine din cultura armatei și lagărelor sovietice, unde înainte de inspecții se văruia totul ca să fie „frumos”, unii cred că e o tradiție de sute de ani a strămoșilor noștri.

 

IMG_0005

 

Au trecut trei ani și una din imaginile din acel articol a fost folosită de Direcția Locativ-Comunală şi Amenajare a Primăriei pentru un sondaj pe pagina lor de facebook. Mă bucur că au folosit imaginea din acel articol, înseamnă că cineva din primărie chiar l-a citit. Întrebarea lor în sondaj este dacă dorim sau nu ca și în această primăvară angajații primărieisă dea cu var arborii.

Eu demult nu am văzut așa o poziție unanimă față de o propunere de politici publice în Moldova. Mă bucur pentru concitadinii mei și sper ca direcțiile primăriei să îi întrebe cît mai des referitor la deciziițe care ne afectează pe toți.

Și poate a da Dumnezeu Sfîntul și Preasfînta Născătoare de Dumnezeu înțelepciune și har decidenților din primărie și om vedea și noi această minune – primăvara fără primăvar.

consultare1

consultare2

consultare3

consultare4

consultare5

 

În loc de cîntec, azi acest gol minunat marcat de Gică  Cosmin Contra.