Iarăşi despre Blogovăţ (upd)

Bloggerul anului este Viorel Mardare. Felicitări Viorel! Am rugat oamenii care intenţionau să mă voteze să voteze cu el. De ce? Din lista finaliştilor e bloggerul care are cel mai mare impact. Şi eu nu vroiam să cîştig titlul de Bloggerul Anului cu Păsări din Moldova în anul în care a fost 7 aprilie. Fără îndoială că aş fi refuzat premiul.

Pentru mine primul, cel mai mare şi mai important blogger din Moldova în acest an şi în ultimii zece este Oleg Brega. De ce primul? Pentru că eram încă la Antena C prin anul 2001-2002 cînd el făcea în tot felul de programe gen Dreamweaver, fel de fel de pagini personale de un design execrabil, dar cu conţinut. Despre toate. Despre fraţii săi, despre filme, despre joburi, despre politică, despre libertatea exprimării. Şi conţinutul contează. Avem deficit de conţinut.
Rolul lui Oleg în informarea lumii despre ce se întîmpla în aprilie 2009 e enorm. Nu-s de-acord cu el aproape niciodată, dar îl respect pentru verticalitate şi felul în care îşi promovează ideile.
Mi-ar place ca pe viitor Blogovăţul să reuşească să unească blogosferele de limbă rusă şi română din Moldova, care au, la moment, o viaţă paralelă. De acolo în acest an i-aş menţiona pe Lorcencov, Benia, Dumitru Minzarari, Natalia Morari.
La anul propun să oferim un premiu lui Larry măcar ca să-l deconspirăm. 🙂
Sper ca cele spuse mai sus să treacă fără a provoca atacuri de cord şi leşinuri. Blogovăţ 2010 a fost un eveniment. Şi felicit organizatorii care au reuşit să înceapă o tradiţie.
P.S. Un truc gen Remi Gallard l-a reuşit bloggerul Gav. La sesiunea foto a cîştigătorilor el a îmbrăcat unul din tricourile lui Viorel Mardare şi a ţinut chiar o diplomă (invers :), astfel intrînd în istorie, cum scrie el, la categorie „Blog cu sub 19 vizitatori pe lună”. Felicitări Gav (al şaselea din stînga, între Nata şi Vlada)! Mai mult decît atît, Gav a acordat un interviu celor de la JurnalTV!
Iată isprava lui Gallard în finala cupei Franţei. Genial!

[youtube=http://www.youtube.com/watch?v=5TaecFvNiqo]