Hai Moldova. Raport Final. Unu punct doi.

I. Bătălia de la Drumul Viilor


2. Desfăşurarea luptelor
N-o să vă ţin mult timp în suspans şi nici n-o să vă mint — lupta noi am pierdut-o. Chiar dacă timp de 6 ore (unii timp de 4, alţii timp de 2, unul chiar timp de jumate) 250 de oameni au strîns 7 tone de gunoi, au rămas porţiuni necurăţate. Vre-o 10% din parc. Partea din vale, plus cîteva tufe imposibile.

Pe Doiniţa Gherman am văzut-o la 11 sub nişte tufe şi la 15 tot acolo era încă. Îşi făcuse un mic apartament. Cu divan, televizor, veselă şi pături găsite în parc.

16 aprilie: Guţă şi Doiniţa Gherman în mijlocul trofeelor.

În calitate de coordonator, nu am avut mari probleme. Am făcut turul parcului de vreo 5 ori, mă asiguram că toţi au saci. Unii rupeau multe mănuşi şi cereau echipament de rezervă. Era greu să echilibrez numărul de voluntari cu cererea de voluntari. Dacă în vale erau pe o porţiune relativ curată 100 de oameni care curăţau deja şi mucurile de ţigară, pe panta de nord Snailşii nu aveau destui saci pentru grămezile enorme de gunoi.

Mă aşteptam să-mi fie greu să conving voluntarii spre sfîrşitul acţiunii să care la deal sacii. Asta pentru că tractorul refuza să coboare în vale. Grupul de scouţi însă a aceptat cu stoicism absurdul situaţiei şi a organizat cel mai mare lanţ viu văzut de mine vreodată.

16 aprilie: Scouţii cară sacii cu gunoi la deal.

Despre Chirtoacă şi jurnalişti nu am ce spune decît că au fost. Un grup de filmare a luat chiar două pachete cu echipamente ca amintire, dar nu le-au probat. Pe nimeni nu a interesat cîţi oameni au fost, cît gunoi s-a strîns, ce se va întîmpla cu el. Jurnaliştii întrebau unde sunt vedetele. Mă rog, pentru asta şi am făcut echipa vedetelor, nu? 🙂

(va continua…)

Pauză de Jurnal TV.

http://www.jurnaltv.md/swf/DQVideoPlayerEmbed.swf