De ce Chirtoacă şi nu Dodon

Duminică voi vota Chirtoacă / PLDM. Îmi permit să-mi exprim public alegerea pentru că este aproape evidentă. Chirtoacă e mai potrivit pentru municipiu decît Dodon din mai multe motive. Mi-s suficiente două:

1. Va forma mai uşor o coaliţie care să îl susţină în Consiliu.
2. Va primi mai mult suport de la Guvern şi Parlament.

Dacă va cîştiga Dodon, tranziţia puterii va fi lungă, dură şi cu blocaje în Consiliu. La moment nu ne putem permite să mai blocăm o instituţie de aşa rang.

Voi vota PLDM în Consiliu pentru că, din oferta electorală de azi, e cel mai eficient partid. Adică dispune de cele mai puternice resurse umane şi leadership. Din săraca ofertă de pe piaţă e partidul cu cel mai credibil şi coerent lider. Şi cum oricum nu avem partide cu procese decizionale democrate, liderul dă greutate partidelor din Moldova.

Pe Artur, care spune că nu va ieşi la vot, îl îndemn să voteze. Ştiu că nici un candidat nu se ridică la nivelul aşteptărilor lui. Lehamitea nu e un răspuns eficace. Moldova se mişcă lent (indiferent unde o apucă). Într-un fel, noi folosim cel mai lent algoritm de dezvoltare. Bubble sort.

Cu timpul, comparînd cîte o pereche, chiar şi de numere negative, dacă discernem, vom alinia şirul. Vom pune lucrurile la locul lor.

Hai să trecem la următoarea etapă. PCRM e o etapă trecută, cu toate că nu şi depăşită.

.