N-o să se primească

Mă tem că n-o să se primească. Țara nu-i aceea. Mentalitatea e alta. Oamenii nu vor înțelege. Mihai tot așa a încercat, ții minte? Acum 2 ani, îmi pare că… Și nu s-a primit. Toți, de fapt, au încercat, înaintea ta. Tineri naivi. Și nu s-a primit nimic.

 

De ce nu o să se primească?

În primul rînd pentru că nu-s bani. Bani tot timpul sunt puțini, iar în jur tot costă. Cum vei atrage tinerii talentați în proiect? Cum vei găsi autori buni pentru documente? Cum îți imaginezi că oamenii vor lucra cu așa salarii derizorii? N-o să se primească.

 

De ce nu o să se primească?

Pentru că nimănui nu-i pasă. Toți demult sunt dezamăgiți și caută să fugă care și unde. Andrei deja a depus cerere de concediere, Aliona e în proces de emigrare în Canada. Cei mai buni pleacă. Și așa în toate domeniile, peste tot. N-o să se primească.

 

De ce nu o să se primească?

Pentru că e prea tîrziu. Dacă era inițiativa asta mai devreme, poate și se primea. Dar acum e prea tîrziu. Unde erai cînd se luau deciziile. Acum deja lumea s-a deprins cum este. Și ei au obosit de schimbări. Toate schimbările au fost spre rău, oamenii sunt dezamăgiți. N-o să se primească.

 

De ce nu o să se primească?

Pentru că legislația nu permite. Pentru că există prevederea y din legea z. Pentru că procedurile. Pentru că metodele. Pentru că oamenii s-au deprins cum era. Pentru că vor contesta și vor cîștiga, iar tu vei perde. Pentru că e contrar principiilor și tendințelor. N-o să se primească.

 

De ce nu o să se primească?

Pentru că sistemul e mai puternic. Lor le convine așa cum este. Și ei n-o să-ți permită. Piața e împărțită. Electoratul e împărțit. Granturile sunt împărțite. Nimănui nu-i trebuie schimbări. Reforme. Jucători noi. Companii noi. Vei fi imediat atacat din toate părțile și anihilat. Uite ce-a pățit Alexandru. Sau Maia. Sau Elena. Nu o să se primească.

 

De ce nu o să se primească?

Pentru că oamenii sunt proști. Ei nu vor înțelege. Oamenii nu vor accepta. Nu vezi ce consumă oamenii? Ce aleg ei? Cum se lasă amăgiți de niște imbecili. De campanii publicitare aberante. Cum dau bani pe nimicuri? N-o să se primească.

 

De ce nu o să se primească?

Pentru că piața e mică. Țara e izolată. Suntem cu X secole în urmă. Trebuie efort înzecit pentru rezultat similar. N-are sens să-ți irosești viața aici. Aici nimic niciodată nu se primește.

 

De ce nu o să se primească?

Pentru că dacă te lași oprit de astfel de argumente. De setul standard de demotivare. Pentru că dacă ție îți va reuși, o să întristezi foarte multă lume. Așa că mai bine renunță. Nu deranja lumea. Nu schimba lucrurile. Stai cuminte. Totul demult e inventat, totul demult e împărțit. N-o să se primească nimic.

 

Unde te bagi? Cine ești tu? Ție niciodată nimic n-o să ți se primească.